21 Sep 2013

'QUADRA PHEONIX'

Heyyo (:
Yesterday,we've UITM'S program..sambung yang haritu..Me.Anis,Ain,Liya,Izzah,Syahirah and Acap.kami satu group.. 'Quadra Pheonix'..woot woot..kami buat projek paling simple mampus hah kira..kami buat speaker ja (: so this is our group photo including our fasi (:


Find me if you can :p haha xx 7.40am++ tuu kami naik bas..kami duk bas keempat a.k.a bas paling last la kiranya. Steady jaa duk dalam bas tuu sebab tak dak ramai orang sangat :) Semua orang bawak projek masing masing ..group kami ja rilek sebab projek kami dah deliver kat kakak UITM tuu sehari lebih awai..woot woot *peace* Sampai situ.kami kena buat aerobik cekk oii..adohoii,yang suka sajiss aku pi menari aerobik -_- pastu ada acara perasmian paa tah..yang penting,kami hangat duk blakang tuu..matahari duk ada jaa duk menyinari muka aku,ain,liya and etc. Berpeluh woii >.< sebab terlampau bosan sangat dengaq orang kat depan tuu duk cakap apa..Ain main laa ngan fon dia. Bukak wechat yang 'search nearby' tuu..then Ain terjumpa wechat abang Syamil..haha xx dengan rayban,baju hitam dia.. Airel Zafrel kud nohhh..

Habis perasmian tuu,semua orang kena prepare meja nak show produk yang kami buat tuu..our 'bertuah' speaker there..haha..meja orang lain penuh gilaa..mai tang meja kami.. kosong jaa..ada laptop, kertas, speaker ngan fon..yang tuu ja la..haha xx simple mampus kud dari otang lain..nanti ada laa pensyarah uitm/ cikgu sekolah sendiri mai tengok projek tuu and nilai 'em ..acah acah laa sikit demo letak fon dalam speaker tuu nak tunjuk benda tuu 'work' macam mana..lama gak laa tunggu kat situ then explain..kayh..bukan aku yang explain..just berdiri tunjuk muka jaa..yang explain liya,anis ngan kakak tuu ja..mengantuk gak laa..ehem, di situ jugak laa ain bertemu kuang coo dia..jodoh laa katakan..dah depa umum acara tuu dah habis.. kakak tuu mintak laa tangkap gambar satu kumpulan..habis jaa tangkap gambar.. abg amy yang gedik tuu kluar dewan sambil pegang tngan sorang abg lagi tuu..kami pakat jerit swag swag swag..haha ;) 

12.45pm++ tuu,liya mintak kat kakak tuu nak pi bilik kakak dia..so lepas madam bagi greenlight..kami paa lagii.. explore the uitm laah.. orang lain pakat tengok jaa kami pi mana..rasa 'special' pulaks..poyooo jaa aku.lama gak laa kena jalan,siap jumpa clone batu caves lagi a.k.a tangga yang banyak..lenguh kaki baq hang.. then duk kat bilik tuu..rehat,basuh muka then sembahnyang sat pastu 2.15pm kami gerak gi padang hoki.

Aku ngan Anis jalan laju jaa ikut kakak depan tuu..yang lain tuu, jalan lenggang kangkung kat blakang. then, ada dengar orang cakap..'kiri kanan kiri...' k..ada orang yang tengah kawad kat situ. Then,orang yang kawad tuu ikut jalan sama ikut jalan yang kami guna..depa kat blakang tuu cam kena ligan ngan abg kawad tuu..haa jalan lambat lagii -_____- lepas sampai kat padang hoki tuu, lepas bagi group apa semua..then tibalah MASA!! sukaneka yaww..kami group 12.. First game tuu, game kena jawab then tanya soalan selang seli..guess what..group kami menang.. 2-0 haha..dendanya? kena conteng muka.. aku conteng muka azri >.< suruh aku buat stripe sangat..hambikk ko




Syok gila conteng muka orang :B raqib,aniq,afif ngan azri duk buat muka tak puas hatii looll..spaa suruh kalah..waktu game tuu,dah laa tanya soalan tak muhasabah..'..bila nak kahwin','no.telefon apa..' haha xx at last hampa kalah gak..oooo game kedua, kepit belon..adoii,kakak kat depan tuu jalan laju sngat bhaii.. haha, game ketiga, bwk bola pingpong sambil kepit belon..nasib laa I tak masuk..haha..dyno kecohh. lepastu..kami kena pi checkpoint ketiga..kayh,yang tadi checkpoint kedua, kali nii punya game, kena jalan itik sambil hold ayar dalam straw..adohoii,nasib turn aku ngan anis tak sempat..woot woot..game kedua,jawab soalan..kalau salah kena sembur air..madam tuu mau boleh sembur..lencun doowh.. abg amy punya pasal laa saja jawab salah.. game last tuu memang kontrovesionall skit..game dodgeball..at last..aku orang last survive..vbasvcjubwb budak cina kelas bio tuu sampai kata shit kat aku -_- sorry laa dik..akak terer sikit game nii..at last mak cik nii kalah..yey -_- main game nii nak enjoy jaa hakikatnyaa.. 

game untuk checkpoint frist.yakni last..memang paling hell gilaa..game first, boys kena pusing 7 kali while girls 5 kali..then kena lari cari coklat yang ada dalam tepung pastu gigit coklat tuu..habis resdung gua muka kena tepung..habis laa.. terpaksa makan tepung yang stuck dalam mulut..ewww then abg amy ambik tepung letak dalam pinggan plastuk then tabur kat orang..ain paling teruk kiraaa..habis putih tudung yang hitam.. urghh then ada sorang nii ..sapa tah baling tepung tempias kena madam nii..I mean..kena ciput jaa..pastu abg amy tempik.. 'woii,sapa baling tepung kena Beyonce aku nii!!' lool XD after that, game dah habis..yang tinggal aktiviti buli-membuli.. pakat semua baling tepung..first time aku main benda alah tepung nii..haha , dyno poyooo ..then nampak mat yus isi ayaq dalam baldi..pastu ajak kawan dia bawak baldi tuu simbah kat kakak tuu..haha..you're so mean guyss :3 yang kami apa lagii..gossip aa kira..liya tunjuk gambar cik abg misai sekshi dia laa..haha,semua pakat puji henshem haha XD ain?kena kucai ngan kuang coo..haa, dah laa keding..ho ho.. me? kena kucai ngan kimi..bvxuhdevcuevw aku just cakap nak yang berjambang..bukan yang ada jambang teruk camtu -__- tolong tolong.. then kakak tuu panggil abang kuang coo tuu tangkap gambar group kami..haha ..ain blushing alert!! haha..mampuh muu ain.kahkahkah

Finally tarik tali time..UITM menang.. 2-1..bob gaya tak tahan dah tarik tali tuu..wakakaka. and now..acara penyampaian hadiah..k..group kami dapat saguhati jaa sukaneka..dan buat kenduri sat makan tengah-tengah padang tuu..sambil kakak kakak tuu kucai aku ngan kimi..then depa nak umum pemenang projek..lepas depa umum tempat ketiga..muka masing masing kira cam give up dah kira..and suddenly.. '.....QUADRA PHEONIX!' say whaat?? kami dapat tenpat kedua? muka masing masing blurr..aku nii tak pekak kaa? haha lool..everyone just like..alhamdulillah.. even projek speaker bertuah kami simple tahap dari geng lain..kami menang whaat..winner dia harith kud noh..perghh~~~ yang pentingyaa..top 5 semua ada 4H's member..bangga woo.. lepas abg tuu berenti cakap jaa... BALLOON WATER FIGHT!! pakat lari merata..orang kat balakng tuu duk baling belon air.. kami? dan lagi tangkap gambar..hispter tahap beb..haha rasa tak mau balik jaa..rinduu xx lepas nii..prepare for international zone..woot woot..aku sent semua gambar kait Paiq and guess what..dia merajuk!! haha,,dia kata' send ahh lagi gambar..tunjuk tunjuk,' ahaha xx mental breakdown paa dia nii ??haha

got to go..bye fellas ~.~ *ada typo skit..abaikan*


QUADRA PHEONIX <3






No comments: