25 Oct 2012

Trip (KL-Shah Alam)

                                      cubaan untuk menjadi serious dlm post ni tak menjadi XD
1 st day-(18/10)
Selepas beberapa jam tercongok dalam bas,kami sampai KL and terus gi Midvalley.Aku penah pi dah tempat tu,so aku steady jah.Aku ajak la kawan2 kesayangan aku(anis,saiyidah and fatin) gi F.O.S,dlm hati punyalah berharap "Harap2 stil ada lagi baju gambar The Wanted yg baik punya",setibanya di sna..stok habis,rasa nak berguling kat situ gak tpi nasib baik wayar otak aku still dlm keadaan baik lagi.Then kami ronda2 ja la sekitar Midvalley tu.Tingkat bawah tu ada la sebuah kedai CD.Masyaallah,ada poster Linkin Park album Living Things.Gambar Mike Shinoda ngan Chester Bennington pose baik punya.Rasa mcm nak ambik phone aina snap gambar waktu tu juga tapi disebabkan aku seorang manusia yg mempunyai perasaan MALU,tak jadi ahh tangkap gambaq :/ Masuk jah kedai CD,tgk2 anis dah sengih sambil pegang cd 1D dya tuh,and i was like, huh,,directioners... p/s:me hate 1D.Aku nampak cd The Wanted,nak beli rasa x baloi sbb suma lagu ada dah dlm lappy aku.Jalan2 lagi nampak cd Linkin Park ngan No Doubt.And i was like..nak beli!!!gaya mcm zombie nak makan otak.Aku nak cd Push and Shove tu tapi tapi tapi mahall....<first world problem then letak la balik cd tu.sob sob T_T.Lepas tu kami singgah MPH..anis jah beli komok ARCHIE.Aku nak beli Hunger Games (Mockingjay) tpi aku cari x dak.Aku x tau plak MPH besar,aku ingat POPULAR jah yg besar.

Habih ja beli McD,jumpa cikgu.Cikgu kta bas parking kat depan.Kami pon ikut la cikgu.Habih jah tunggu kengkawan yg sesat sampai,kmi pun heading to bus.Bleyh plak afif ngan bob buat gaya pengawal peribadi mak datin(cikgu masnita).Selepas mengharungi traffic jam yg memboringkan,kami pon sampai la (i-City).Ni pun aku besa pi dah.Best woo main salji.Semua permainan kami cuba.Lama la jugak kami dlm tu..xtreme x kami?hahah,hyper terlebih kut malam tu.Then kami menginap kat hotel dkt la jgk dengan i-City.Tiduq sekatil ngan saiyidah ngan anis.Yg best tu,bangun ja aq pagi sok,saiyidah ckp aku tidur buass..gila! Gena aku x sedar aku tidur buas yg paling weird aq x sedar pun  bila aq bersin..WEIRDO

                                       

2nd Day,(19/10)
Birthday anis today.After having sarapan kitorang gi bread town.Sesampainya di sna,snap gambaq x habis2.Syok wo tgk cara buat roti.Then keluar dari situ,smua geng perempuan pakat fokus kat danish(anak cikgu) pose nak suruh abah dia amik gambar.Lepaih tu kami pi Perpustakaan kat Shah Alam.Kalau nak dibandingkan antara perpustakan kat depan sekolah kami tu perpustakaan ni lagi dahsyat.siap ada XD teater.Nanti aq upload pic.Then..SOGO time.Aku just beli baju gambar Eiffel Tower.Believe /Not,harga bju tu RM15 ja.Lawa and jimat.

Malam tu,kami pegi Berjaya Times Square.Aku ngan Anis gi kedai kopi.Anis ckp ala2 British accent kat cashier tu cappucino and Latte.Yg cerdiknya,beli kopi lupa amik gula.Mcm shit sja.Aku mabuk kot mlm tu.Pening kepala sbb too much caffein.Coffe selebihnya aku bgi kat idzuan,mcm mana la mamat tu mau sgt dgn kopi.Anis plak,buat eksperimen tepi jln tu jgk.Buat Cappucino ft Coki-coki.




3rd day,(20/10)
Naik monorel time.Diorang ada reserve satu monorel hanya untuk dermarian babe.Ehem best wo,round2 sekitar KL dgn monorel x sesak ngan manusia.Lepas tiba kat stesen Titiwangsa.Capt.monorel kena gerak ke kepala satu lagi.Fortunately,aq duk dekat la jgk ngan tempat dia drive tu.Hensem kot capt. tu.Orang kelantan.Yg cikgu Nurul beramah mesra dgn capt. tu.Huh jealous jealous...Then ketua capt. tu suruh la guna full throttle terhadap monorel tersebut.Best woo,laju gila.Yg cikgu Nurul cuba mewujudkan suasana EPIC dgn menyebut `Kami nak balik perlis`..aduhai cikgu kaunseling aku nih..haha :D great time.Bila nak kluar monorel tu cikgu nurul pesan kat abg wan tu,suruh bgi Kelantan menang.and KELANTAN menang mlm tu XD.

Kami singgah plak kat menara KL.Habih jah round2 atas menara tu.Cikgu bagi masa kat kitorang suruh enjoy ourself.Kebanyakan gi XD teater.Tapi tidak bagi kami.Kami jalan2 tgk surrounding bertangkap gambar bagai nak rak<aku ngan aina.Then ada sorang mat salleh pompuan ni,anis kata dia dri Spain..kut sbb dialek english dia x brapa nak fluent.Actually dia ajak aina ja just kami ja tumpang masuk skali.Kembang kempis hidung toksah kata.Dah kembang gila kalau Nathan tgk aku,sure pengsan doh..

                                                            Cutenes level over 9999

Lepas tu kami pun balik perlis..Melepas aku CD No Doubt aku tuh :/

No comments: