20 Mar 2012

Just A Beginning

Assalamualaikum,

Hey guys, how about your day?Good?im happy for that.Pheww...kenapa aku 'pheww?heheh sebabnya aku dah tau result 8 result penting periksa pertama nih.Happy? the answer is NOT! Aku mampu capai tahap 2A jah...rasa macam the end of da world bagi aku tapi nasib aku ingat kata-kata keramat madam J ini baru permulaan cuba lagi... :'') Tapi aku bersyukur gak la dapat juga A daripada tak dapat langsung..Tapi aku terkejut beruk tengok result Math aku :)) buat perak apa dyana? dulu aku duk dapat 50 lebih jah markah math tahun nih alhamdulilah lonjak daripada 65 lebih.Ya la aku tak la terer sangat math tak ketinggalan sains.Nih markah aku untuk peksa awal tahun nih :-
B.Melayu - 76 B
B.Inggeris - 65 B
Matematik - 74 B
Sains - 70 B
Geografi - 68 B
Sejarah - 90 A
P.Islam - 80 A
K.Hidup - 73 B

Geografi aku rasa layak dapat markah tu sebab aku tak ready waktu tu.Baca buku waktu tu pun memang takleh masuk dah.Bersyukur gila tau dak sebab gred dah naik.65 tu dikira B.Salah banyak sebab grammar error saja maklumlah aku ni bukan orang bi cam alis tu.Sebelum ni math aku tak pernah dapat B.betul...alhamdulilah usaha aku mula menampakkan hasil.P.Islam memang aku pulun nak dapat A la baq hang.Sebelum tu markah aku 79.<<arghh i hate that number..waktu bincan jawapan tadi dengan ustazah alhamdulilah keajaiban berlaku.*aku sentiasa percaya akan keajaiban :) waktu tgh discuss tetiba aku nampak aku tulis point ada 2 so dapat 2 markah la tapi ustazah bagi kat aku 1 markah apalagi terus tuntut markah la tunggu apa lagi :D Ustazah puji aku,dia kata aku bersungguh-sungguh nak cari markah bagi dapat A :D izwan ucap tahniah kat aq waktu ustazah perbetul markah kat aku...aku rasa dia kesian kat aku le tu...dia dapat 6A dah bukan macam aku ni jauh lagi nak bersaing orang setaraf dia :(


Folio aku nak siap dah tinggal sejarah jah..yeay me :)oops i gotta go now,nak sambung folio ada masa aku update lain :)

16 Mar 2012

I name my book Dyno

Assalamualaikum

wooh lama tak update blog nih.Sorry rawkie,sebagai tanda damai,i put cookie pic:D heh sapa lah yang duk baca post aku dalam blog ni kan.phewww first exam dah habis :) tak boleh syok sangat PMR tahun nih :O hmm still has complicated situation with science and math.Nasib la ada kawan superb macam izwan & zati,depa otak power math..science aku boleh tanya saiyidah.Tahun ni aku dah gaduh dengan classmate sendiri tapi tak lah serius sangat sekarang dah kawan balik.haha that's me :)gaduh skit sure kawan balik.

ooohhh,haritu pak cik aku kahwin.Selamat Pengantin Baru :) waktu dah sampai rumah pengantin perempuan,nak tau dak aku kena buat apa?Aku kena join sekali bawak barang hantaran.Nervous kut, ye la aku bawak jam tangan dalam otak aku ni pun dah fikir bukan-bukan dah.What if barang tu terjatuh..What if aku yang terjatuh..what if/.... so on..Nasib tak jadi apa-apa kalau tak jenuh aku kena tebalkan muka yang tak berapa cantik nih.Malam tuh aku tidur rumah tuk aku.Mak tih aku tu memang terbaek la,dia ajak aku tidur sekali denagn dia atas katil pengantin.Aku pun setuju ja la.Pergh,malam tu orang lain suma tidur atas lantai kami 2 orang pulak best tidur atas katil.zzzz

Nak story apa lagi hah kat korang.End dekat sini ja la.Bye :)