Jejalan

Hari pertama raya, first family aq gi kubur moyang aq, huhu taun lepas sempat gak la beraya dgn dia taun nryh dia dah x ada )': pastu gi balik kampung belah ayah aq, alah dekat kedah je, mmg situ tmpt kegemilangan aq kerna disitulah aq akan memperolehi duit raya tersangatla banyak<besar panjang dah kau neyh!!nak duit lagi?> besalah, prinsip aq yang ke brapa tah iaitu enjoy while it last <btul kan?> seperti yg dijangka, aq dpt RM 100 lebih kat kampung.. KA CHING (: mlm tu, aq ngan adek2 aq tgk pak sumat aq men mercun, yg pak nyang aq ngan dslr dia dowk tangkap gambaq nak buh dlm facebook ;) nanti aq upload keyh?

Hari kedua plak
believe or not, aq bangun pagi dgn x mandinya terpacak depan tv, ya la kami kan buat rumah tertutup (; pagi tu, 1 family dgn x mandinya cacak depan tv sambil mkn kuaci ngan megi, pergh-->best eid ever (: pastu mak ngah aq telephone yg depa nak buat rombongan cik kiah pi umah cik wa kat pendang, jauh kut ): first sampai kat umah tok aq, tmpt depa kumpul nak p, yg gegirl dok pancing ikan.,pabila org kl mancing ikan ;) dpt 2 ekoq ikan-->wow. aq jumpa anak kak intan, baby lagi.. kiut >.< bila dah bertolak tu kan, fuyoo punyala jam, masyaallah.. jln yg slalu nak p alor setar tu adoyai... suma pasai lampu isyarat der~~ dekat nak senja baru sampai, sesampainya di sna, mak ngah aq kata, cian kat gegirl lapaq sampai tertidoq, yg kami ni lagi lapaq, aq ngan adek aq, dah ler kena marah dlm keta pasai mkn kopok dlm keta,, ye lar my mum's rule ;) masuk dlm umah suma pakat serbu dapur ja.. lapaq mcm x makan seminggu, malam tu, penuh umah cik wa dgn kontijen dari perlis, 1 keta kontinjen dari KL. mlm tu, anak abg kamal bwk mercun, punyala menganggu tiduq ayah aq ngan suami kak intan tu.. agak-agak la main tepi umah,p la main tgh jln kan.. dekat nak pukul 11 baru nak bertolak balik, 66 km nak sampai umah, pergh, balik tu ikut jln ladang getah, ya Allah, sunyik bkn main, yg mata aq ni melilau tgk merata tmpt, kut la nampak sesuatu extrateristerial kan. tp x nampak apa pown, kat plaza tol tu kan, bermegah la skit kami ada  kad touch and go, hoho..<suma org ada la>sampai umah tepat2 kul 1 pagi.. perjalanan bes jgk sbb sebelum balik aq ngan gegirl bukak topik pasai ipad dan angry bird, hope aq ada ipad cam dia ;)