Esok raya

akhirnya, atuk yg isytihar tarikh hari raya bersuara juga hari neyh (: alah dimaklumkan bahawa esok Raya weee, dlm hati nak visit umah hazone (: tp kowt la dia beraya kat tmpt selain peghlis kan...esok pakai bju kaler hijau, harap dia pown pakai bju kaler hijau noh (:

ADALAH SYA NUR HANIS DEANNA mengucapkan slmt hari raya kpd suma visitor blog neyh, maffkan segala terkasar,tersilap bahasa selama sya menulis blog Rwkiecookie ini dan evilphoenix, kalau ada silap, jgn simpan dlm hati taw :3

prong prang mercun berbunyi,
tidak kira saudara saudari;
jika ada silap atau salah yg penah sya lakukan selama ini,
maafkan sya yer,jangan simpan dlm hati. 

GENG POYO SDN BHD??

wei anis!! mulut ag masin noh, tdi aq usha fb abg dia kan Si Haziq isyraf, tgk ler gambaq keluarga dia wak2 hari raya arituh, ag nak yaw x, ada kan gambaq depa adek beradek pakai sluar jin, tetiba mata aq ni catch kat sowank ni, taw dia tulis apa, GENG POYO SDN BHD mmg sia poyo sungguh, tp he still get my stereo heart :)

MERDEKA RAYA

Finally.. MERDEKA RAYA arrived.. it extremely good because we get 1 week free without going to school.. no book.. no teacher just laptop.. you know what.. im feel very good and cold because Perlis is facing extremely rain for 3 days unstopable.. jyeah.. feeling like im in CAMERON HIGHLAND because the water very cool enough.. everyone says in facebook.. twitter about they do not want to celebrate HARI RAYA with flood.. even im in KUALA PERLIS.. but i hope there is no flood occur. But that bitch is giving "Folio Sejarah".. OMG.. make my head a little bit dizzy..

u know what, my mum buy 2 Baju Kurung for me.. 1 pink and 1 green..ngee.. For your information, now im playing game without any problem.. because no homework that i have to do as fast as thunder.. ahh.. the rain make me feel better.. it suitable for sleep in this cold condition..

i got to off now.. bye stalker :)
p/s:mukhrizz.. ingat ag sorang bleyh tulih blog bahasa inggeris.. aq pon bley.. huh

shut up BITCH

apa yg kurangnya klas kami? apa yg x kena? cegu x puas hati apa dgn kami? suma kami buat cegu x appreciate pown.. cegu hanya nak marah kmi ja.. bila dpt A dowk diam bila dpt B ka C ka mula la kata mcm-mcm.. cegu ajar subjek penting klas kami. sbb tu kami suma mengharapkan cegu untuk ajar lebih baek.. jgn la msuk klas hanya pegang buku and then bca.. kalo mcm tu baek x pyh ngajaq..

kalau cegu x suka klas kami.. mintak ja kat pihak atasan suruh tukaq klas kalau cegu x thn lgi ajaq klas kami.. panggil klas kami mcm hutan.. kalau klas kami hutan dia tu RATU HUTAN... x pa.. kmi mmg suka panggilan hutan tu sbb kami sygkan alam sekitar.. ratu hanya perlu duduk & berehat.. hanya mengarahkan kuli-kulinya membuat keja..

bincang folio sejarah pown x menyeluruh.. buad kami x penah buad folio.. HEY, kaw dgn Form 5 Form 1 kau okey, apsal klas kami iaitu 2 TEKUN.. cegu x penah okeyh hah? bab SABAH SARAWAK kami x bleyh ingat apa pown.. yg cegu taw hanya bgi latihan pastu habihlah bab pasai latihan tu.. pastu p bab laen plak.. kalau 4 taun lagi kami terpaksa blajaq ngan cegu. Astaghfirulah.. x leyh bayang..

plz la cegu.. hope lps raya cegu tukaq mode cengei<garang> kepada mode baik..
(':
hello2. mcm ada echo x.. FYI im bored hear.. yeah everyone play SIMS but i can`t stand with the loading.. so slow like pig snail . td kan anis bwk kamera.. aq pown dah jd mereng dah la.. yg x malunya mukhriz.. spa lagi... pose mcm model antarabangsa uhh.. menyampah aq ngan anis.


niat dlm hati nak amik gambaq syahmin ngan ammar sbb diowank tu malu lebih.. nak tangkap gambaq depa kena duit.. this is so x masowk akal..  naseb ammar ja ada rupa yg sowank lagi tu XD


Hannan reply balik kat tweeter taw.. nanti la aq sambong balik sbb wicked witches suoh aq sapu sampah.. 


p/s:malasnya.. huhu

About Me

The Author 
  Hi, Dyno here so um here's my short introduction. Currently, I'm studying at UniKL MIMET in Marine Engineering course. Already achieved 2-series age last 11th of June. #socool #Ilied #suck #97sbaby . I love writing journal more than blogging to be honest but trust me.. I try my best to update my blog frequently. I started blogging since 2010 which is when I was in form 1. 

When not on my computer; you can find me feeding my fats on my bed , spending time with people around me but most of the time with my boyfriend- Syazarul, being unpaid model for him to practice his photography skills, decorating my journal with memorable stuffs and sketch something (currently addicted to typography right now) or watching gameplay. 


The Blog
   Reminiscing the first day I create this blog, my friends; Anis (UIA) and Naz (currently studying at US) introduced me to this blogging world.I still try my best to improve my writing in this blog as sometimes it looks boring and the story line are bit confusing. Sorry for hurting your head if you're annoyed with my grammar or else.

So this blog is self-titled and it is personal blog so I'll update more about myself, hobby, favourite moment and others. 

   Planning?
Currently fighting hard and smart to save my pointer as my target is to continue my degree study abroad. Still 50-50 whether to go offshore or just working onshore. Not forgetting I want to repay my parent hardwork by getting good job and giving them the life that they deserved. (probably build a mansion with swimming pool or some cool facilities so they can chilling like a king and queen). Me? I want to get married + have kids + lambo / range rover / else (mana satu pun okay sayang). 


video




CSL phone?

kan aq ada sebut pasal blackberry tu kan.. tadi aq nampak abah aq pegang blueberry yakni jenis CSL.. kaler HIJAU plak tue.. tp hijau pandan la.. ringan gila.. tp aq maseh x taw tu handset sapa.. tapi aq nak huhu )`:
  Bukan nak.. tp NAK SGT!! bleyh mecej ngan anis.. saiyidah.. kasau mukhriz hehex..tp lagu dlm tue x bleyh blah la.. lagu yg aq x penah dengaq uh.. kalau boleh enset tu kat aq.. lama dah aq delete lagu entah apa-apa tu...
  dah la.. aq nak mekap blog aq yg pertama skali.. dah 3 bulan aq biar jadi sarang labah-labah

http://www.evilphoenix97.blogspot.com

blackberry

i cannot believe it.. tadi adek aq mai kat aq and then dia kata.. abah beli handset blackberry kat ag.. OMG.. yakah.. bohong ag.. la ni pown aq dowk tgh berperang dlm hati betoi ke x.. hmm
harap2 betoi la noo
anis.. blackberry (;

habes upgrading suda

huhu.. ni habes segala upgrading dah.. yalah jiwa seorang blogger utara <mengaku pown> ya la kowt selama ni org ingat aq ni dari kelantan ka.. mna ada.. sja melawak bodo ngan #anis farhana..
yg aq taw sok mesti aq kena ganyam ngan #mukhriz #anisfarhana #saiyidah
dia bukan laki aq pun.. kome ni c(:

Upgrading make it wonderful

i upgrading u now bloggie.. but still x leyh lwn aina sofia kaki blogger tu.. skang ni internet makin lama makin gila der`~ lampu dowk menyala 1.. meluat kan kome kalau jadi gitu? arghh.. sok KH plak.. maw exam satu bulan.. sumpah aq x maw.. baik puasa kalau gitu..

td waktu exam dan lagi gadowh ngan #mukhriz pasal hal remeh temeh.. dia panggil aq #zarif aq panggil dia #farehah (ala.. terbocor plak rahsia..OHMAI) yg ag ni dowk sebowt nama laki aq apsal?<lawak bodo ja tu.. x ingin aq nak dia sebagai laki aq..ohokohok<batuk plak>) deme jgn salah anggap noo..

perang tweeter hari ni.. ngan aina sofia,anis farhana.. sok aq ckp kelate taw..anis ajak aq.. mesti frust x dpt mimpi pasai #chamakh dia tu..

off tu other blog now
http://evilphoenix97.blogspot.com

terima kasih abg HANNAN

Aq terkesima sungguh dgn kata-kta abg hannan.. senior batch aq 2010.. dia bagi aq kata-kta semangat.. thanx banyak-banyak abg hannanPhotobuckettapi aq berjanji.. akan ikowt setiapkata-kata dia.. promisePhotobucket

kalau bleyh putarkan masa.. aq nak tahun lepas )':

peksa dah dekat

wei,peksa dah dekat ni..
aq akan berusaha sekuat hati..ni janji seorang bdk nama deanna.. ya la.. Ku Amyrul,Aina Sofia,Aida Nazifa,zahier,anif depa berjuang demi PMR
Hazwan,Afiq,Ezzy,Kak Iman,Kak Bihah berjuang demi SPM.. widh they luck.. AMIN.skang ni aq tgh berusaha buat KGT bagi habih and then study trus..kalau bleyh nak bagi dapat 100% suma.. suma jadi 800/800<pergh.. angan-angan> insyaallah..

x bleyh blah la wey.. Dinie.. mcm mna si shikin tu leyh patahkan kerusi ag?? ganas shikin.. hahax

berusaha demi hazwan,ibubapa and then kengkawan!! <bersemangat nieh>

hari ni saiyidah kata wei.. awk tau anif comment awk punya status.. aq pown terkejut la.. untuk pengetahuan korang aq dah 1 THN berapa bulan x penah chat,comment ataupown sembang ngan dia.. tetiba dia comment aq punya status berbunyi begini.. err.. ni apa??
aq pown rasa mcm aq sdg bermimpi kah>??
serius.. aq rasa mcm.. aq nak kwn ngan ag balik.. huhuhu.. x nak gadowh dah ngan ag.. ok fine ag kapel ngan org tu... aq taw.. huhuh.. teringin nak main poke lagi ngan ag. ag poke aq, aq poke ag.. huhu

tetapi adakah anda suma perasan yg ada tertulis kat ctu.. happybufday cathode.. hah.. tu untuk danial.. padan muka .. aq la ni panggil dia negatif ja.. kah3..
dah la aq nak study ni.. peksa makin dekat

hazwan.. tlg doakan sya lulus peksa ekk..<cuish.. buat mcm dia kenal aq uh>



Hi.stalker or followerr.. Guyzz.. hari ni aq sesaja ja nak tulih menatang nih.. yg ni pon aq curik daripada blog Dinie kwn aq ja.. bca la.. kalau x maw pon aq x kesah..MyEm0.Com

1. Real Name:Nur Hanis Deanna binti Mohd Sukri  <lengkap dan padat tuee>
2. Nickname(s): Deanna
4. Male or Female: female
5. Elementary School: Smk Derma
7. High School: SMK derma
8. College: Not Yet.
9. Original hair color: Black. <i wish i have blondhe>
10. Tall or Short: Average
11. Sweats or Jeans: sweats
12. Phone or Camera: camera
13. Health freak: Nope.
14. Orange or Apple: orange!
15. Do you have a crush on someone: no< im single ;D>
17. Broken Bones:no
18. Pepsi or Coke: pepsi.
HAVE YOU EVER?
19. Been in an airplane: no
20. Been in a relationship: no
21. Been in a car accident: yes.. kemek kat blakang keta ja
22. Been in a fight: Yes.
23. First broken bone: no.
24. Best friends: Yes.anis farhana and saiyidah :D
25. First award: err, lupa :D
26. First crush: i never been in that situation
27. First words: mak and abah
29. Last person you texted: nobody
30. Last person you talked to: adek aq ngan mak aq
31. Last person you watched a movie with: Mak Tih aq
32. Last food you ate: kentang ngan ayam mc donalds
33.Last movie you watched: Bad teacher
34. Last song you listened to: jason derulo don`t wanna go home
35. Last thing you bought:novel kelab da vinci
FAVORITE:
37. Food: nasi pataya
38. Drink: teh ais.
39. Bottoms: tracksuit :D
40. Flowers: white rose <3 awhh.
41. Animal: hehhee, rabbit!
42. Color: pink. v.v.v much
43. Movie: horror,romantic,comedy and action <3
44. Subject: mathematics ,science
HAVE YOU EVER: (Put an X in the brackets if yes)
45. [  ] fallen in love with someone.
46. [  ] celebrated Halloween.
47. [  ] Had your heart broken..
48. [X] went over the minutes/texts on your cell phone.
49. [   ] had someone like you
51. [   ] got pregnant.XDDDDDD
52. [ ] had an abortion.
53. [X] did something I regret.
54. [X] broke a promise.
55. [X] hid a secret.
56. [X] pretended to be happy.
57. [X] met someone who changed your life.
58. [X] pretended to be sick.
59. [  ] left the country
60. [X] tried something you normally wouldn't try and liked it.
61. [X] cried over a little thing.
62. [X] ran a mile.
63. [X] went to the beach with your best friend.
64. [X] got into an argument with your friends.
65. [X] disliked someone
66. [X] stayed single for 2 years since the first time you had a boyfriend/girlfriend.
CURRENTLY:
67. Eating: Nothing.PUASEE
68. Drinking: nothing.
69. Listening to: dont wanna go home-jason derulo
70. Sitting/Laying: sitting
71. Plans for today: buat latihan math ;D
72. Waiting for: bukak puasaaa. hehehe
YOUR FUTURE:
73. Want kids: Of course with my hsband :)
74. Want to get married: absolutely ASAP. hehehe
75. Career: engineer yeah!
76. Lips or eyes: eyes
77. Shorter or Taller: shorter
78. Romantic or spontaneous: Spontaneous.
81. Hook-up or relationship: Serious relationship :)
82. Looks or personality: personality
HAVE YOU EVER:
83. Lost glasses/contacts: no.
84. Snuck out of a house: yes!
85. Held a knife for self defense: Never.
86. Killed somebody: Nope.tp teringin nak buad XD
87. Broken someone's heart: maybe. sorry.
89. Cried when someone died: no
DO YOU BELIEVE IN:
90. Yourself: Yes :)
91. Miracles: Of course :)
92. Love at first sight: Nope. btw, what is that? idontknow
93. Heaven: Yes.
94. Santa Clause: No.
95. Aliens: No.
96. Ghost : no. never meet it.
97. Is there one person you really want to be with right now?: Yessssssss! hazwan syahmi <3
98. Do you know who your real friends are: Yes.yes!
99. Do you believe in God: yes. ever and forever.
100. Post as 100 truths

-ni kalau nak copy silakan.. toksah mintak permission daripada aq..
k bye guyzzMyEm0.Com
warghh!! awat hari ni rasa malaih hah??

style kowt

post kali ni pendek jew.. ikot step ni..
1. Kowang p google translate
2. Tetapkan english to malaysia
3. Kowang copy ayat ni

"'' Do not snatch philippines money
the people of bangladesh are angry
pakistani people hate national row

mesti ampa akan kata style gler..

Thanx to ALI IMRAN AHMAD SHAKRI
my senior last year

Kawan Penambah Seri dalam hidup aq

Rindu plak malam ni kat kwn baek aq dari darjah 1 sampai darjah.. kami mmg berkepit 2 org ja.. slalu aq dowk bersaing ngan dia psal tulisan dia cantek.. dia pandai.. and at last aq pandai mcm dia jgkMyEm0.Com.. tp hubungan kami sedikit renggang bila masowk darjah 5 sbb wujudnya kumpulan-kumpulan tersendiri.. tp kami rapat balek..
Dulu aq darjah 4 syaamil pindah p Johor.. tu la pertama kali dlm seumo idop aq berasa sgtMyEm0.Com.. dan.. sampai hari ni aq maseh mencari dia dlm facebook tp x jumpa.. Alif!! aq x dpt lupakan ag jgk.. ag la monyet aq dan aqMyEm0.Comag.. kita kwn waktu kita umo 5 tahun.. ag la sahabat sejati aq.. kita penah gadowh kan tp at last ag mintak maaf balik walaupun sepatutnya aq yg buat gitu.. ag mmg kawan aq la.. Eman.. ag dari darjah 6 kita mmg x sehaluan kan.. aq kwn ngan ag pown pasai ag kapel ngan kwn aq kan.. aq maseyh ingat lagi ag kta depan anif yang aq suka kat dia.. ag mohong apa.. waktu tu aq tgh habaq kat dia pasai si Azrai tu.. masih ingat lagi waktu tu anif senyum ja.. Ya la.. waktu tu ag x kapel lagi kan..!!

INGAT LAGI DOK ASRAMA.. ngan kak ema,kak aza kak sha.. pengalaman berpuasa kat asrama.. dapat rasa erti persahabatan.. dapat berjuang sama-sama nak score UPSR<ayat perghhh..> kita men carrom sesama.. tika saat itulah aq pandai main chess<credit to alif sbb dia yg ajaq aq> sebelom masok asrama aq x taw apa pown berkenaan idopMyEm0.Comsaat ini lah yg aq dpt kenal erti idop dgn kwn sejati.. dpt kenal kwn baru dan kwn yg nak tikam blakang aq..

Mai skolah menengah.. org yg pertama skali aq kwn rapat la jgk ialah my NULIN<NURIN>MyEm0.Com.. ngan alis.. masowk dlm 1 tekun.. mcm2 jenis org yg aq dpt kenal..ada yg
PERANGAI BURUK<idzuan la orgnya tu>
STAIL KUTUK ORG<daniel,syahmin>
PENDATANG HARAM<daeng>
JENIS KUAT MELENTING..AQ KENA BANYAK BERSABAQ NGAN MINAH NI<saiyidah la tu>
POK PEKPOK PEK<dinie la.. tapi lama-lama aq dah besa>

banyak lagi la.. aq pon x taw tp yg aq taw aq tegur anis farhana dulu.. pastu Saiyidah menyibok.. kemudian kami jadi kwn baik<ya ka??>pastu mai plak Izzati..Mukhriz.. klas kai dulu mcm pst dagangan.. keluaq masok keluaq masok... tension la org yg kena buat jadual tugas.. tp when 2 tekun menjelma.. ada org baru..

KU EZRIQ RAIF<wak2 aq fom 1. aq teringin nak kwn ngan dia.. tp bila dah kwn.. rasa menyesal plak>
Ku AMMAR HAFIZ<dia ni ensem bleyh tahan la,blurr pun dia.. dia ni kekadang pelik tp aq leyh terima la>
SARAH ATIKA,NISHA,ALISA&HUSNA<aq x masok sgt depa ni..depa geng brassband.. tp ok la depa ni>
AMIR<aq sendiri pon x taw nak describe mamat ni>
ASHA&SHAHIRA<depa ni pown besa gak tp mmg pandai woot>

tp mmg depa ni jenih ok la.. x selfish..itu yg buat idup aq epy ja.. aq rasa taun yg paling epy taun ni bersma 2 TEKUN 2011!MyEm0.Com
wei,, kalau la aq bleyh putaq balek masa.. aq nak perbetoi balik keadaan supaya sekarang lebih baek.. RINDU CAYANG KAMU SUMAMyEm0.Com

Dugaan Banyak!!

Semua orang ada mimpi kan.. tp hari ni aq x maw ckp pasal mimpi tp pasal klas kami hari ni
okey hari ni kami gadowh lagi.. lupakan la pasal mimpi aq nak berbaik balik.. yg aliwar(anwar), anis,saiyidah dowk kata laki bini jgn gadowh.. sejak bila aq ngan zarif kawen?? bila kami jadi laki bini??
MyEm0.ComSEJAK BILA YA?? aq pun x taw.. tp hakikatnya td aq rasa mcm nakMyEm0.Com goreng ja si zarif tu.. bila masak aq bagi ayam mkn..MyEm0.Comsejahat-jahat aq.. aq tetap chomeyMyEm0.Com (wah.. syok sendiri+gedik+x sedaq diri rupanya aq ni..>hahax.. hari dia mula dulu dia kata tension kat aq.. aq pon dlm hati dah gini dahMyEm0.Com plus gini MyEm0.Com.. tunggu ag.. aq balas balik.. ag tunggu.. tp aq masih ingat dia ckp kat aliwar (anwar).. waktu tu anwar tgh tutup muka ngan buku pastu anwar hendap ckit pastu zarif kataMyEm0.Com CAK.. chumey gler dia ckp gtu. <i mean bkn dia yg chumey.. ayat dia yg chumey>..

td kan.. aq rasa mcm aq sendirik dah buang tebiat.. ceria semacam je aq hari ni.. tanya anis farhana.. bet0i ka??MyEm0.Com hidup mesti epy kan??

td tgk paranormal activity 2..  critaMyEm0.Combetoi.... anis buat tak0wt bley.. x bley blah dia ni.. hahax..
dah la ayaq <air> x ada kat umah aq ni.. tangki air batu pahat pecah..MyEm0.Com.. jenuh nak amik ayaq dari luaq rumah sampai dlm umah.. nak mandi pown payah.. ngokngek tul..

td balek skolah.. ada keta polis ngan siren lalu depan skolah.. suma perak tgk termasok aq,ena ngan anis... dah taw slalu sesak kat cni lalu kat sini pasai apa cik polis oii..

dah la.. sampai sini ja nak beleteq.. aq nakMyEm0.Com.. bkn aq nak p terbang.. aq nak terbang p sapu sampah.. aq kan pembersih.. <pergh.. terbang woot>..

okeyMyEm0.Com u stalker,follower and abg hazwan.
k   MyEm0.Com guyzzz

slamat menyambut Ramadhan al-MubarakMyEm0.Com


ayah aq mai amik awal td.. x sempat nak tgk awk naik motoMyEm0.Com 

Persoalan entah apa-apa

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu
-Duit,Jam,Laptop,Charger Laptop,Gambaq HAZWAN

2.Benda yang terakhir kamu beli menggunakan duit kamu sendiri?
-Novel Kelab Da Vinci(Nazry Salam)-aq suka penulisnya


3. Di manakah tempat kamu ingin melangsungkan perkahwinan dan tema?
-Tunggu aq konfem dulu


4.Adakah kamu sedang bercinta sekarang?
-Saya masih terlalu muda untuk bercinta.. sapa la aq ni kan,, abg hazwan bkn pandang aq pon <soalan mcm.. DUSH>


5. Berapa lama kamu akan mencintai kekasih kamu?
-Cinta Allah SWT selama-lamanya lagi penting!!<adakah jawapan aq lain daripada solan yg ditanya?>


6.Novel/buku/majalah yang terakhir kamu beli?
-Novel Inggeris nma apa tah.. penulisnya JEAN URE


7.  Apakah nama penuh kamu?
-tgk dlm I/C


8. Antara mak dan ayah mana yang kamu lebih mesra?
-Dua-dua aq x mesra


9.Adakah kamu basuh baju sendiri?
-Yup.. tp spin pakai mesin bas0h ^_^


10.  Bila tarikh lahir kamu dan di mana kamu sambut tahun lepas?
-11 jun 1997 entah aq lupa sambut kat mna.. T_T


11. Lima blogger yang kamu nak tag.
-Anis Farhana
-Dini/Zimie
-Asha
-Kak Iman Hakimah
-Kak Ku Nurasyiqin

photoshoot

2 TEKUN OFFICIAL PICTURE




HENSEM NOAH GAMBAQ DIORANG<AQ PASAL TOKOK TAMBAH SERAH KAT AQ>... BANYAK LAGI GAMBAQ TAPI MALAIH NAK UPLOAD..
K BYE STALKER OR FWENZ




suma sporting hari ni.. suma maw tangkap gambaq tetambha shahmin.. thanx guyz